Μεγάλη απογοήτευση και απαισιοδοξία εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών.

Μεγάλη απογοήτευση και απαισιοδοξία εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών αναφορικά με την πορεία και τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO για το MEGA.
Στην ερώτηση "πόσο αισιόδοξος είστε για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα;", στο σύνολο των ψηφοφόρων:

Πολύ/Αρκετά απαντά ποσοστό 20,1%

Λίγο/Καθόλου απαντά ποσοστό 79,6%

Δεν ξέρω / Δεν απαντώ απαντά ποσοστό 0,3%
Στην ίδια ερώτηση, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται 2 στους 3 απαισιόδοξοι. Απαντούν "Πολύ/Αρκετά" σε ποσοστό 34,3% και "Λίγο/Καθόλου" σε ποσοστό 65,7%.

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το ποσοστό της απογοήτευσης είναι συντριπτικό, καθώς απαντούν "Πολύ/Αρκετά" σε ποσοστό 6,9% και "Λίγο/Καθόλου" σε ποσοστό 92,7%.

Στην ερώτηση "η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα χρειαστούν νέα οικονομικά μέτρα για το 2010, εσείς τι πιστεύετε;", στο σύνολο των ψηφοφόρων:

Σίγουρα/μάλλον θα χρειαστούν απαντά το 48,5%

Σίγουρα/μάλλον δεν θα χρειαστούν απαντά το 48,1%

Δεν ξέρω / Δεν απαντώ απαντά το 3,4%
Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, "σίγουρα/μάλλον θα χρειαστούν" απαντά το 44,2% και "σίγουρα/μάλλον δεν θα χρειαστούν" απαντά το 52,8%.
Στους ψηφοφόρους της ΝΔ, "σίγουρα/μάλλον θα χρειαστούν" απαντά το 55% και "σίγουρα/μάλλον δεν θα χρειαστούν" απαντά το 40,8%.

Στην ερώτηση "μετά από αυτή την τριετία οικονομικών θυσιών, πιστεύετε ότι η χώρα θα ξαναβρεί τον δρόμο της ή θα κινδυνεύσει με πτώχευση;" στο σύνολο των ψηφοφόρων:

Σίγουρα/μάλλον θα ξαναβρεί τον δρόμο της απαντά το 54,9%

Σίγουρα/μάλλον δεν θα ξαναβρεί τον δρόμο της απαντά το 42,8%

Δεν ξέρω / Δεν απαντώ απαντά το 2,3%

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, "σίγουρα/μάλλον θα ξαναβρεί τον δρόμο της" απαντά το 72,5% και "σίγουρα/μάλλον δεν θα ξαναβρεί τον δρόμο της" απαντά το 26,8%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ, "σίγουρα/μάλλον θα ξαναβρεί τον δρόμο της" απαντά το 38,3% και "σίγουρα/μάλλον δεν θα ξαναβρεί τον δρόμο της" απαντά το 57,5%.

Στην ερώτηση "με την πολιτική τίνος κόμματος συμφωνείτε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης;", 4 στους 10 από το σύνολο των ψηφοφόρων εμφανίζεται να μην συμφωνεί με κανενός κόμματος την πολιτική. Ειδικότερα:

Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 31%

Η ΝΔ λαμβάνει 13,4%

Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,5%

Ο ΛΑΟΣ λαμβάνει 4,5%

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 2%

Οι Οικολόγοι Πράσινοι λαμβάνουν 1%

Η Δημοκρατική Αριστερά λαμβάνει 1%

Η επιλογή "Άλλο Κόμμα" λαμβάνει 0,4%

Η επιλογή "Κανενός" λαμβάνει 39,5%.

Η μέτρηση έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.600 ατόμων, το διάστημα από την περασμένη Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.
πηγή

1 σχόλιο:

Pressing News είπε...

Όταν ο πολίτης ερωτείται απαντά και οι απαντήσεις του είναι τόσο σκληρές όσο η πραγματικότητα που βιώνει κάθε μέρα… ΠΩ ΠΩ μαύρο που θα πέσει !!! στους ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ…

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.