Εκτενείς αναφορές στα ξένα ΜΜΕ για διαδηλώσεις και επεισόδια.

Εκτενείς αναφορές στα επεισόδια που σημάδεψαν τις κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων στην Αθήνα έκαναν σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, αρχής γενομένης από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

 Πρώτο το Reuters που μετέδωσε και οπτικό υλικό από τα επεισόδια καθώς και βίντεο από την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Κωστής Χατζηδάκης.

Στο ρεπορτάζ από την Αθήνα ο ανταποκριτής του πρακτορείου χαρακτηρίζει την διαδήλωση ως την μεγαλύτερη κινητοποίηση από τον περασμένο Μάιο, όταν και συνέβη το θλιβερό περιστατικό του εμπρησμού της Μαρφίν και ο θάνατος τριών τραπεζικών υπαλλήλων και καταλήγει λέγοντας πως παρά τις διαρκώς αυξανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις το ελληνικό Κοινοβούλιο τελικώς υπερψήφισε τα νέα μέτρα που ζητούνται από τη χώρα στα πλαίσια του Μνημονίου.

Ο ίδιος συντάκτης υπολόγισε τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση στους 50.000 ανθρώπους και κάνει ιδιαίτερη μνεία σε ορισμένα συνθήματα που ακούστηκαν και καλούσαν τον κόσμο σε επανάσταση!

Ανάλογες εικόνες  μετέδωσε, μαζί με οπτικό υλικό, και  το πρακτορείο Associated Press, ενώ το βρετανικό ΒΒC κάνει λόγο για επιθέσεις σε πρώην υπουργούς και για μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας που υιοθετεί η κυβέρνηση.

Παρόμοια ρεπορτάζ φιλοξένησαν στις διαδικτυακές τους εκδόσεις και οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ενώ το αραβικό Al Jazeera είχε ζωντανές συνδέσεις και ανταποκρίσεις από την Αθήνα κατά τη διάρκεια τόσο του μεσημεριανού, όσο και του απογευματινού του δελτίου ειδήσεων.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.