Δήμος Παλλήνης : 5ο Νηπιαγωγείο ένα σχολείο χωρίς μαθητές


Το Pressing News.gr  επισκέφτηκε το 5ο  Νηπιαγωγείο Παλλήνης  διαπιστώνοντας με έκπληξη ότι οι καταγγελίες των αναγνωστών του όχι μόνο ευσταθούν, αλλά εξοργίζουν Γονείς - Εκπαιδευτικούς και Δημότες .

Όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες το σχολείο σήμερα 22/9/11 δεν έχει παραδοθεί προς χρήση με αποτέλεσμα 50 περίπου παιδιά να βρίσκονται στο σπίτι τους 2 εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ενώ οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Ο χώρος κρύβει φονικές παγίδες για τα μικρά νήπια αφού όλη του η πρόσοψη είναι γυάλινη από μονό τζάμι που «προστατεύεται»  με ένα απαράδεκτο σιδερένιο πλέγμα,   ενώ η εσωτερική πλευρά των τζαμιών έχει καλυφτεί πρόχειρα από φύλα χάρμποτ που περιορίζουν στο ελάχιστο την οπτική θέα και μειώνουν τον φυσικό αερισμό και φωτισμό.

Η τουαλέτα που σήμερα υπάρχει, δεν μπορεί ούτε στοιχειωδώς να καλύψει τις ανάγκες των μικρών μαθητών αλλά και των νηπιαγωγών .

Ο προαύλιος χώρος είναι από τσιμέντο που ναι μεν εξομαλύνεται  αλλά με πολύ απότομες ρήσεις σε ένα σημείο του που το κάνει ιδιαιτέρως επικίνδυνο τις βροχερές ημέρες  και περιφράσσεται με πολύ χαμηλού ύψους μάντρα που επιτρέπει ακόμη και στους μικρούς μαθητές να την υπερπηδήσουν…

Η  είσοδος στο προαύλιο είναι κοινή με της πολυκατοικίας που βρίσκεται πάνω από το νηπιαγωγείο δυσκολεύοντας έτσι  τον αποκλειστικό της έλεγχο από τις δύο Νηπιαγωγούς …

Εμείς κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για το εάν αυτή η επιλογή της Δημοτικής αρχής (έστω και εάν ήταν λύση επιτακτικής ανάγκης)  είχε σαν γνώμονα την ασφάλεια των μικρών μαθητών ή ήταν μια επιλογή για την όπως όπως  λειτουργία του Νηπιαγωγείου .

Τα συμπεράσματα δικά σας…       
Εμείς θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.