ΕΛΛΗΝΙΚΗ: ΑΡΤΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ


Την στιγμη που η παγκοσμια επιστημονικη κοινοτητα θεωρει την Ελληνικη.ως την πιο αρτια μαθηματικα δομημενη γλωσσα,που αποδεδειγμενα απο μονη της αποτελει φορεα σοφιας και οδηγει οσους την ομιλουν την χειριζονται και την αναλυουν, σε ανωτερα πεδια σκεψης,εμεις κανουμε τα παντα για να την αλλοιωσουμε και να την υποβαθμισουμε απαξιωνοντας την...
Αυτό που πρέπει να δίνουμε στον κόσμο να καταλάβει (ακόμη και στους άδολους υπερασπιστές του βιβλίου της Ε' και ΣΤ' τάξης που ξεγελιούνται εύκολα από όσους το υπερασπίζονται γιατί βολεύει τα σχέδια τους) είναι πως η μετάβαση δεν είναι δυνατόν να συμβεί παρά μόνο με ύπουλο τρόπο.

Με ένα βιβλίο σαν το συγκεκριμένο για παράδειγμα που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στον προφορικό λόγο και απεικονίζει ως σημαντικότερα τα γράμματα που διεθνώς αντιστοιχούν στους ήχους (διότι -φυσικά- οι λατινογενείς γλώσσες δεν έχουν υ και ω)
Γράμματα που θα εντυπωθούν στον εγκέφαλο των παιδιών (που ήδη έμαθαν σε προηγούμενες τάξεις να γράφουν) και που με όλο το γραφικό φόρτο που θα επακολουθήσει στις επόμενες σχολικές βαθμίδες, η χρήση του φωνητικού αλφάβητου και στην γραφή θα έρθει ως δική τους "φυσική απαίτηση" ώστε να χαρακτηριστεί "εξέλιξη" και να περάσει χωρίς αντιδράσεις....

Υ.Γ.
Και για όσους χρησιμοποιούν ως επιχείρημα πως όσα το βιβλίο διατείνεται αναφέρονται και στην Μεγάλη Γραμματική του Τριανταφυλλίδη και απλά "διόρθωθηκε" ένα λάθος, ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

(Haris Tzivanopoulos)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.