Γέρακας: Σύλλογος Γονέων ανάγει σε θεσμικό παράγοντα την Τρόικα...

Διαβάστε την Ανοικτή  επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, ενός Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων  Δημοτικού σχολείου.
Η επιστολή δημοσιεύτηκε σε περίοπτη θέση στην εφημερίδα της Ένωσής Συλλόγων Γονέων Δημοσιών σχολείων του Δήμου Παλλήνης  και μοιράστηκε σε όλα τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης... Η παρακάτω επιστολή έχει προκαλέσει ήδη πλήθος αντιδράσεων από Εκπαιδευτικούς και Γονείς όπου και θα δημοσιεύσουμε. Ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι τόσο στον πρωτοβάθμιο σύλλογο όσο και στην Ένωση, οι παρατήσεις μελών των Δ.Σ. τους είναι αναπόφευκτες... Ακολουθεί η επιστολή.


Κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ

Θεωρώντας ότι στις μέρες κρίσης που διάγουμε πρέ­πει όλοι να συνεισφέρουμε, παρακάμπτοντας προσωπι­κές βουλήσεις και διαθέσεις και παραμερίζοντας παρω­χημένες νοοτροπίες, διεκδικούμε:
Οι Ενημερώσεις Γονέων από τους Δασκάλους να γίνονται ώρες και ημέρες που όλοι οι γονείς και κη­δεμόνες δύνανται να παρακολουθήσουν, χωρίς να χρειάζεται να απουσιάζουν από τις εργασίες τους 3 ή 4 ώρες.
Θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή είναι εξαιρετικά απλή, απολύτως συμβατή προς το κοινό καλό, εκφράζει το κοι­νό αίσθημα για το καλό των παιδιών και συμβάλλει μερι­κώς στην εθνική οικονομία.
Συγκεκριμένα: Στο 5° Δημοτικό Γέρακα, όπως και στα υπόλοιπα Δη­μοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης οι Ενημερώσεις Γονέων πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα και ώρα 12:30 (για τις μικρές τάξεις Α, Β, Γ) και 13:15 (για τις μεγαλύτερες τάξεις Δ, Ε, ΣΤ). Ως εκ τούτου κ. Υπουρ­γέ, καθίσταται άμεσα αντιληπτό ότι, προκειμένου ένας γονέας να ενημερωθεί για την πρόοδο του παιδιού του θα πρέπει να απουσιάσει απ' την εργασία του, αν αυτό το επιτρέπει ο εργοδότης του σε μηνιαία βάση, τουλάχιστον από τις 11:45, στην πρώτη περίπτωση, και από τις 12:15 στη δεύτερη περίπτωση. (Όπως γνωρίζετε οι γονικές άδειες που προβλέπονται από το άρθρο 9 του Ν.1483/1984 είναι 4 μέρες το χρόνο). , 

Αν τώρα υπολογίσουμε ότι στο σχολείο μας φοιτούν 350 παιδιά και ότι οι εργαζόμενοι γονείς είναι μόνο οι 200 και ότι χάνονται περίπου 3 εργατοώρες ανά γονέα, αντιλαμβάνεστε ότι μόνο κατά τη διάρκεια ενός μήνα χάνονται: 200 γονείς χ 3 ώρες = 600 εργατοώρες, το οποίο σημαίνει ότι στο σχολικό έτος χάνονται: 600 εργ/ώρες χ 9 μήνες = 5400 εργ/ώρες που αναλογούν σε 675 οκτάωρα (μόνο για ένα σχολείο).

Αν υπολογίσουμε ότι ο Δήμος μας έχει 15 δημοτικά σχολεία τότε μιλούμε για 675 οκτάωρα χ 15 = 10.125 οκτάωρα, ήτοι 460 μήνες, δηλαδή 38,35 ολόκληρα χρόνια!!!

Αυτοί οι υπολογισμοί δεν έγιναν, ούτε για να υποδεί­ξουμε τι πρέπει να γίνει, ούτε για να υποκαταστήσουμε τον Υπουργό Οικονομίας ή την Τρόικα, ούτε τον οιονδή­ποτε θεσμικό και μη παράγοντα, ούτε για να λύσουμε το πρόβλημα της Εθνικής Οικονομίας και Παιδείας της πο­λύπαθης χώρας μας - υπάρχουν αξιότεροι γι' αυτό - ούτε φυσικά έγιναν για να ζητήσουμε το Έλεος των αγαπητών και ως επί των πλείστον άξιων ταγών της δημόσιας εκ­παίδευσης των παιδιών μας.
Έγιναν διότι πιστεύουμε ότι οι ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ πρέπει να γίνονται προς όφελος Εκπαιδευτικό, Παιδαγωγικό και Οικονομικό. 

Γι' αυτό ζητούμε την τροποποίηση του καθηκοντολογίου των διδασκόντων προς το ζήτημα αυτό.

Διατελούμε με τιμή Το ΔΣ του ΣΓΚ του 5ου Δημοτικού Γέρακα.

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΝΟΣΗ» σελ. 12 , (1ο τεύχος 12 Νοεμβρίου 2012) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.