Αναλυτικά τα στοιχεία του πληθυσμού στα Μεσόγεια


Με πληθυσμό που ξεπερνά κατά πολύ το 50% του συνολικού πληθυσμού της Ανατολικής Αττικής, η ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων αποδεικνύεται μια εξαιρετικά αναπτυσσόμενη περιοχή της Ελληνικής επικράτειας.
Ο Δήμος Παλλήνης είναι ο πρώτος πληθυσμιακά ΟΤΑ των Μεσογείων με τον Γέρακα να καθίσταται η πρώτη πόλη ενώ ακολουθεί με διαφορά η Παλλήνη και βέβαια η Ανθούσα.Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της απογραφής για τον Δήμο Παλλήνης:

Ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό ΟΤΑ των Μεσογείων με την πόλη της Βούλας να βρίσκεται πρώτη με διαφορά ενώ ακολουθεί η ραγδαία αναπτυσσόμενη Βάρη και ακολουθεί η Βουλιαγμένη.
Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της απογραφής για τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης:
Ακολουθεί ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας με τον πληθυσμό της Αρτέμιδας να δικαιώνει όσους στήριξαν την ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια αφού ο πληθυσμός της είναι υπερδιπλάσιος αυτού των Σπάτων.
Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της απογραφής για τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας:
Ο μισός περίπου πληθυσμός του Δήμου Μαραθώνα κατοικεί στη Νέα Μάκρη και ο υπόλοιπος μοιράζεται στον Μαραθώνα και στις σαφώς μικρότερες περιοχές του Βαρνάβα και του Γραμματικού.
Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της απογραφής για τον Δήμο Μαραθώνα:
Ο Δήμος Κορωπίου ξεπερνά σε πληθυσμό τους 30.000 κατοίκους με την περιοχή του Κιτσίου να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μπροστά από αυτή της Αγίας Μαρίνας.
Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της απογραφής για τον Δήμο Κορωπίου:
Ο Δήμος Σαρωνικού με 29.002 κατοίκους βρίσκεται στην έκτη θέση μεταξύ των δήμων των μεσογείων με τα Καλύβια να συγκεντρώνουν κάτι λιγότερο από το 50% του συνολικού πληθυσμού ενώ το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζεται στην Ανάβυσσο (δεύτερη πληθυσμιακά περιοχή και με διαφορά) ενώ ακολουθούν η Π. Φώκαια, η Σαρωνίδα και ο Κουβαράς.
Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της απογραφής για τον Δήμο Σαρωνικού:
Στον Δήμο Παιανίας το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων βρίσκεται στην Παιανία και το μικρότερο στα Γλυκά Νερά.
Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της απογραφής για τον Δήμο Παιανίας:
Στον Δήμο Λαυρεωτικής η μεγαλύτερη πόλη είναι αυτή της Κερατέας ενώ ακολουθεί το Λαύριο. Η περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου είναι η μικρότερη, πληθυσμιακά, των Μεσογείων.
Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της απογραφής για τον Δήμο Λαυρεωτικής:
Ο Δήμος Μαρκόπουλου είναι με βάση τα στοιχεία της απογραφής ο μικρότερος πληθυσμιακά ΟΤΑ της Ανατολικής Αττικής. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην κορυφή της περιοχής δεν βρίσκεται πλέον η πόλη του Μαρκοπούλου αλλά ο Λιμήν Μαρκοπούλου δηλαδή το Πόρτο Ράφτη.
Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της απογραφής για τον Δήμο Μαρκόπουλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.