Η Εκλογική σχέση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την Αττική


Μπορεί όλοι να ασχολούνται με τις κάθε λογής «δραστηριότητες» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου περί τη λίστα Λαγκάρντ, όμως κανείς δεν θυμάται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε δοκιμάσει την πολιτική τύχη του στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.

Και μάλιστα υπήρξε ένας ολόκληρος μηχανισμός που είχε στηρίξει τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 6.085 σταυρούς και να έρθει τρίτος πίσω από την Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Παντελή Ασπραδάκη.
Το notioanatolika.gr έψαξε και βρήκε τις... άκρες του Γ. Παπακωνσταντίνου στην Αττική για να εξηγηθεί το γεγονός ότι περισσότεροι από έξι χιλιάδες συμπολίτες μας τον «σταύρωσαν».
Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός 
«κατέβηκε» στη συγκεκριμένη περιφέρεια ύστερα από σύσταση του Γιώργου Παπανδρέου και αφού υπήρξε σχετική συμφωνία με τον... Αττικάρχη Θεόδωρο Πάγκαλο. 
Ο τελευταίος μάλιστα είχε σταθεί δίπλα στον Παπακωνσταντίνου όχι εμφανώς αλλά με θετικά προεκλογικά σχόλια προς τους πολιτικούς φίλους του σε κατ' ιδίαν συζητήσεις που είχε μαζί τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές περιοχές των Μεσογείων για παράδειγμα άλλοτε παγκαλικοί «σταύρωσαν» τον Γ. Παπακωνσταντίνου αφού μάλιστα είχαν αποδεσμευθεί από τη στήριξη του Θ. Πάγκαλου ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος.
Ίσως έτσι να εξηγείται και το γεγονός ότι ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Πάγκαλος δεν έχει κάνει καμία απολύτως σχετική αναφορά από τη στιγμή που «έσκασε» το θέμα της ενδεχόμενης εμπλοκής του κ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση παραποίησης της λίστας Λαγκάρντ.
Πέραν όμως της στήριξης Παγκάλου στον πρώην υπουργό Οικονομικών υπήρξε και μία ακόμη μεθόδευση ώστε ο τελευταίος να αποκτήσει εκλογικά ερείσματα στη βάση της Αττικής.
Όπως ανέφεραν στο notioanatolika.gr άνθρωποι που γνωρίζουν, ήταν η σύνταξη του νόμου για τα αυθαίρετα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα ταλανίζει ανατολική και δυτική Αττική επί δεκαετίες. Έτσι οι σύμβουλοι του κ. Παπακωνσταντίνου του επεσήμαναν ότι αν δείξει πρόσωπο προς τους αυθαιρετούχους, θα καταφέρει να ξεπεράσει το γεγονός ότι κανείς δεν τον γνώριζε στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.
Έτσι κι έγινε. 
Το νομοσχέδιο έγινε νόμος του κράτους όμως η περιπλοκότητά του και το γεγονός ότι αρκετοί ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκα για τις οικονομικές δυνατότητές τους ποσά, μάλλον κακό έκανε παρά ωφέλησε τον υποψήφιο του νομού Αττικής Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει έστω και πρόσκαιρο δέσιμο με τους πολίτες της εκλογικής περιφέρειας Αττικής αφού προεκλογικά έκανε κάποιες επαφές με αυτοδιοικητικούς αλλά τίποτα περισσότερο.
Λέγεται μάλιστα ότι ακόμη και για αυτά τα ραντεβού είχε μεσολαβήσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος. 

Σημειώνουμε οτι έπρεπε να περάσουν έξι ολόκληρες ημέρες από τη στιγμή της εμπλοκής του ονόματος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο θέμα της παραποίησης της λίστας Λαγκάρντ για να αντιδράσει ο... Αττικάρχης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρώην, πλέον, βουλευτής Αττικής που στήριξε όσο μπορούσε την υποψηφιότητα Παπακωνσταντίνου στην εκλογική περιφέρεια, άφησε αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών και... πολιτευτή Αττικής, λέγοντας ότι ο υπουργός ο οποίος πήρε στα χέρια του τη λίστα έπρεπε να πάει στον πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Αναφερόμενος στη διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι πιθανότατα θα διεξαχθεί δίκη, διότι -όπως είπε- υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε ονόματα συγγενών του από τη λίστα. «Αυτό είναι ποινικό αδίκημα» τόνισε. «Νομίζω ότι θα πάμε σε δίκη και νομίζω ότι γι' αυτά θα αποδειχθεί αν ο κ. Παπακωνσταντίνου το έκανε ή δεν το έκανε. Αν δεν το έκανε, πρέπει να μας πει ποιος το έκανε» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.